525 TDs

1972 - ....

Moderátor: jirka404

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

Zdravím Vás

Mám dotaz,mám 525 Tdsko.
Jede celkem obstojně,kapánek zhilé a musí se dost honit když chce člověk spěchat,ale někdy mi připadá jako by ho někdo držel za prdel. Vůbec se mu nechce do otáček a prostě to jede asi jako studená 120tka. Druhý den nebo už třeba za hodinu příjdu kopnu a jedu jak nic.
Podavací čerpadlo jede,pal. filtr je nový.Napadlo mě turbo k.o.,ale proč by nejelo jen někdy?
Dejtě prosím nějakou radu nebo zkušenost,dost mě to kaká :P .

jirka404
Moderátor

525 TDs

Příspěvek od jirka404 »

Možností je víc, ale nejdřív bych se podíval jestli není zanesená váha vzduchu a potom na turbo.

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

Myslíš tu kravinu u EGR ventilu? Jinačí váha tam není ne? že by byl ten snímač zapraný od spalin ? No a to turbo jo,ale proč by někdy jelo někdy ne?

jirka404
Moderátor

525 TDs

Příspěvek od jirka404 »

Jestliže vozidlo netáhne a kouří, tak bývá zpravidla zanesený měřič množství nasávaného vzduchu č.1 , to je nejčastější problém.
Přílohy
meric.png
meric.png (8.71 KiB) Zobrazeno 13444 x

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

Ok dík na to se podívám,ale nekouří to vůbec,ani za studena to nehulí černě,jen lehce na startu a jinak nee. jd u TDsa slšet turbo? Ten hvízdot jak třeba u oktávy z toho slyšet nejde tak nevím. Jinak nemáš prosím zkušenosti s podvozky Jom? Aktuálně řeším plavání a vidím to na zadní tlumiče. Našel sem ten jom i stavitelný za slušnou cenu komplet.

jirka404
Moderátor

525 TDs

Příspěvek od jirka404 »

Mrkni se ještě, jestli není vůle na lopatkách. Pokud by byla větší, než 1mm mohlo by to být ono. Ty podvozky Jom jsme tady již řešili v BMW 3 - najdi si to . Nebrat !

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

No jo no do turba sem ještě nelez,pač tam je strašně na ho.. přístup a já nemám ani garáž takže všechno vesměs kutím venku na asfaltě. Kdyby to bylo tak jednoduché tak už tam juknu dávno,jenže mám z takového moderního vozu takový respekt že se tam bojím do čehokoliv rýpat když to jede :lol: Chtěl sem ještě zkusit kousek pootočit čerpadlo,jenže taky,to ab měl člověk ruce z gumy a nějaké speci klíče.No a s tím podvozkem je to taky na ko.. už dopředu sem vrazil nějaké noname tlumiče a myslím že asi po 3 měsících už jsou v dupě. Jenže co tam koupit abych nemusel prodat ženu,ale aby to i chvilku vydrželo.

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

Tak fajn,papnul sem baterku,a byl sem tam juknout. Sací hadici z turba asi sundám bez problému a tu váhu sem taky našel. Pude ji asi hůř sundat,ale snad jo. Až bude kapku tepleji tak na to čumnu. Jinak co kdyžtak s ní pokud je zabordelená,dá se ji jen vyčistit?

jirka404
Moderátor

525 TDs

Příspěvek od jirka404 »

Do čerpadla nehrabej ! :) . Stačí, když odděláš trubku na straně sání turba a rukou zkusíš, jestli má vrtulka vůli a není tam moc oleje. Tu váhu propláchni benzinem. No a ty tlumiče radši kup nové od nějakého druhovýrobce, teď jsem je někde viděl 480 kč za kus a až budeš mít nějaké peníze navíc podívej se na něco kvalitnějšího. Obecně si myslím, že dělat z pětkovýho bavora sníženýho závoďáka a kostitřas :) je škoda. To je auto pro pohodlí.

Stardik

525 TDs

Příspěvek od Stardik »

Tj,to máš recht,je to limuzína a ne Mko. Já jen kvůli tomu že to byla sada komplet i s perama a za slušnou cenu. Jestli to je turbo tak budu muset asi taky chvilku pošetřit,našel sem repas za 7500.Pak se na to podívám a dám vědět,zatím dík moc.

Odpovědět