otáčky volnoběh....houpe

1975 - ....

Moderátor: jirka404

Odpovědět
NoxTiik

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od NoxTiik »

Zdravím mám E36 320i 1991 (bezvanos)

mám problém začaly mi lítat otáčky zhruba od 1000 do 1500... auto nijak víc nežere jen nedrží volnoběh a za jízdy se s ním nedá jet stálou rychlostí bud jen zrychlovat nebo ubírat... po odpojení váhy klesnou otáčky tak na 700 a houpou se tam.

Může to být tedy váhou vzduchu? volnoběžný ventil by držel jiné otáčky ale byly by stále ne? a s lambdou by to žralo jak vzteklý.
pokud se pletu opravte mě...

Díky za rady
...E36 320i Sedan...

Jedla

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od Jedla »

Zacina to diagnostikou, tam se vetsinou dozvis hodne. Ale pokud by z nejakeho duvodu diagnostika nic neukazala (coz se taky muze stat) tak pak je problem vetsi, protoze zjistit "co se deje" jentak, to opravdu neni zavidenihodne.

Kazdopadne nejdriv kabel, nez zacnes neco stourat nebo kupovat ;)

dragoonss

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od dragoonss »

zkontroluj si hadici co je za váhou vzduchu jestli není dole prasklá. Já to měl..... Ventil volnoběhu může být jen špinavý a neotvírá jak má...

xaverius

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od xaverius »

Mam stejny problem,ale u 1.8i. U me to nema zadny vliv na jizdu,ale na spotrebu.Sazim na lambdasondu,kterou sem jiz koupil a ted to budu menit....ale az domarodim :(

Switcher

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od Switcher »

u 318is volnoběh houpe , po zahřátí motoru je to v pohodě , čím to muže být?

Jedla

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od Jedla »

Zkus pri startovani podrzet klicek v zapalovani trochu dele. Myslim, ne hned pustit jakmile chytne ale kdyz chytne tak maly moment drzet. Neco kolem vteriny, ne vic :) parkrat to takhle opakuj (v beznem provozu, ne nekolikrat za sebou) a uvidis, jestli se ti to srovna. U benzinu pri studenem startu to obcas pomaha, ale neni to zadny lek na rozbite veci, jako napr. cidlo volnobehu.

Switcher

otáčky volnoběh....houpe

Příspěvek od Switcher »

To jedla: to víš z vlastní zkušenosti ? :-)

Odpovědět