Zdravím mám E36 320i 1991 (bezvanos)
mám problém začaly mi lítat otáčky zhruba od 1000 do 1500... auto nijak víc nežere jen nedrží volnoběh a za jízdy se s ním nedá jet stálou rychlostí bud jen zrychlovat nebo ubírat... po odpojení váhy klesnou otáčky tak na 700 a houpou se tam.
Může to být tedy váhou vzduchu? volnoběžný ventil by držel jiné otáčky ale byly by stále ne? a s lambdou by to žralo jak vzteklý.
pokud se pletu opravte mě...
Díky za rady
otáčky volnoběh....houpe
Moderátor: jirka404
otáčky volnoběh....houpe
...E36 320i Sedan...
otáčky volnoběh....houpe
Zacina to diagnostikou, tam se vetsinou dozvis hodne. Ale pokud by z nejakeho duvodu diagnostika nic neukazala (coz se taky muze stat) tak pak je problem vetsi, protoze zjistit "co se deje" jentak, to opravdu neni zavidenihodne.
Kazdopadne nejdriv kabel, nez zacnes neco stourat nebo kupovat
Kazdopadne nejdriv kabel, nez zacnes neco stourat nebo kupovat

otáčky volnoběh....houpe
zkontroluj si hadici co je za váhou vzduchu jestli není dole prasklá. Já to měl..... Ventil volnoběhu může být jen špinavý a neotvírá jak má...
otáčky volnoběh....houpe
Mam stejny problem,ale u 1.8i. U me to nema zadny vliv na jizdu,ale na spotrebu.Sazim na lambdasondu,kterou sem jiz koupil a ted to budu menit....ale az domarodim 

otáčky volnoběh....houpe
u 318is volnoběh houpe , po zahřátí motoru je to v pohodě , čím to muže být?
otáčky volnoběh....houpe
Zkus pri startovani podrzet klicek v zapalovani trochu dele. Myslim, ne hned pustit jakmile chytne ale kdyz chytne tak maly moment drzet. Neco kolem vteriny, ne vic
parkrat to takhle opakuj (v beznem provozu, ne nekolikrat za sebou) a uvidis, jestli se ti to srovna. U benzinu pri studenem startu to obcas pomaha, ale neni to zadny lek na rozbite veci, jako napr. cidlo volnobehu.

otáčky volnoběh....houpe
To jedla: to víš z vlastní zkušenosti ?